Indiaas Haar

Ons assortiment haarstukken bevat prachtig Indiaas haar, bekend om zijn natuurlijke glans en dunne structuur die vergelijkbaar is met Europees haar. Indiaas haar staat wereldwijd bekend om zijn hoogwaardige kwaliteit, vanwege de minimale chemische behandelingen door de donor.

In het Hindoeïsme (dit is een van de belangrijkste godsdiensten in India), laten mensen zich in tempels scheren om op die manier de goden te bedanken. De pelgrims hopen dat hun offer hun God gunstig zint en hen voorspoed en geluk brengt. De haren die geofferd worden, werden voor de opkomst van hairextensions verbrand. Sinds de pelgrims weten dat de haren niet verbrand hoeven te worden maar er hier een markt voor is in de westerse wereld, worden de haren opgeslagen in containers en later doorverkocht. Met de opbrengst wordt de tempel onderhouden en worden er sociale voorzieningen gebouwd zoals ziekenhuizen en weeshuizen.

 

Europees Haar

Voor degenen die op zoek zijn naar een subtiele, Europese uitstraling, bieden wij sinds kort ook haartoppers gemaakt van hoogwaardig Europees haar. Europees haar kenmerkt zich door zijn fijne textuur, verkrijgbaarheid in lichtere haarkleuren en glans. Vanwege de schaarste is Europees haar prijziger dan Indiaas haar. Het voordeel van Europees haar is dat er vaak minder bewerking hoeft plaats te vinden, omdat deze van origine een lichtere haarkleur heeft en voor het creëren van bijvoorbeeld een blond haarstuk deze minder chemische behandeling krijgt (blonderen of verven). Het Europese haar dat wij gebruiken komt uit Oost-Europa en is vrijwillig gedoneerd tegen een vergoeding.

 

Ethiek en Kwaliteit in Donorhaarselectie

Ons donorhaar wordt zorgvuldig geselecteerd op basis van verantwoorde praktijken en eerlijke handel. We werken samen met gerespecteerde leveranciers die zich inzetten voor duurzame en ethische bronnen, en we garanderen dat ons gebruikte donorhaar vrij is van schadelijke chemicaliën en onnodige bewerkingen.